Humanist

 

Hej och grattis till att du skall börja studera vid Göteborgs Universitet, mer specifikt Humanistiska Fakulteten!

Nu när terminen och studierna börjar kommer Göta studentkår tillsammans med kårföreningen Humanistiska Sexmästeriet hålla i en inspark för alla nya studenter. Här har man chansen att delta i en massa roliga aktiviteter så som spårvagnsfest, skattjakt, pubrunda, sittningar och massa annat skoj. Träffa nya vänner för livet eller kom med dem du redan har; Våra phaddrar ser till att göra dessa veckor oförglömliga.

Vad är egentligen en inspark?

Insparken – som är en del av Göta studentkårs mottagning – hålls för de nya studenterna och arrangeras av föreningsaktiva studenter (vanligtvis sexmästerier – då sexmästeri betyder festförening!) i samarbete med Göta studentkår. Under insparken kommer det hållas en mängd olika aktiviteter. Aktiviteterna startar vanligtvis 16.00 varje dag och sträcker sig mellan måndag-lördag de första två veckorna på terminen. Som ny student är man självklart med hur mycket eller lite man vill, det finns de som går på alla aktiviteter och de som bara dyker upp på en eller två stycken, allt funkar!

Vad är en phadder?

Phadder – Fadder med en konstig stavning på namnet. Fråga oss inte varför det stavas just så här, det bara gör det och så får det vara! En phadder finns där för dig och de andra nya studenterna,  en phadder är alltid glad, taggad på skoj och dessutom har de extra bra koll på vart föreläsningssalarna ligger, vilka böcker du faktiskt behöver till vilken kurs och vart det bästa lunchstället finns.

Phaddrarna är frivilliga studenter som ställer upp och är med under insparken just för att de tycker att det är så roligt att välkomna nya studenter. Du känner igen dem på deras t-shirtar med ”Phadder” tryckt på framsidan.

Vad är en sittning?

En sittning är lite som en kräftskiva, utan roliga hattar! Det är helt enkelt en middag där deltagarna äter och dricker gott tillsammans samtidigt som man deltar i studentikosa aktiviteter, tillexempel annat underhållande gückel/spex. Dessa middagar brukar vara väldigt trevliga och dessutom är de alltid till studentvänliga priser!

 

                                   

Ladda ned schemat                      Download the schedule (EN)

Är du redan nu taggad på insparken? Gå med i vår facebookgrupp ”Inspark Humanisten HT18” för mer info!

Vi ses den tredje september! / Insparkskoordinatorerna  HT18