Om Inspark

Inspark

Insparken, som är en del av Göta studentkårs mottagning, hålls för de nya studenterna och arrangeras av föreningsaktiva studenter (vanligtvis sexmästerier – då sexmästeri betyder festförening!) i samarbete med Göta studentkår. Under insparken kommer det hållas en mängd olika aktiviteter
för att du skall kunna lära känna både dina nya klasskamrater, men även äldre studenter som kan ge dig tips och trix för att göra din studietid så bra som möjligt. Du bestämmer själv hur mycket du vill delta och det går lika bra att vara med på en aktivitet som på alla!

Phadder

En phadder är en fadder med en konstig stavning på namnet. Det är en gammal studenttradition att stava på detta viset. En Phadder finns där för dig och de andra nya studenterna! En phadder är en ”gammal” student som deltar under Insparken och försöker se till att du har roligt och dessutom har koll på var föreläsningssalen ligger, vilka böcker du faktiskt behöver till vilken kurs och var det bästa lunchstället finns.

Sittning

En sittning är lite som en kräftskiva, utan roliga hattar! Det är helt enkelt en middag där deltagarna äter och dricker gott tillsammans samtidigt som man deltar i studentikosa sånger och ser ett och annat underhållande gyckel/spex. Dessa middagar brukar vara väldigt trevliga och dessutom är de alltid till studentvänliga priser!S

Sexmästeri

Ett sexmästeri är en samling studenter som arrangerar fester för sina medstudenter. De bär ofta overaller, eller annat färgglatt plagg och har stor del i arrangerandet av Mottagningen/Insparken. Ordet sexmästeri kommer från ordet ”sexa” – ett gammalt ord för fest (tänk svensexa) och används fortfarande i studentkretsar, där traditioner studentikosa är viktigt.

Studentgrupp

Studentgrupper är program/ämnesspecifika och behandlar frågor om din utbildning och dess kvalité, studiesociala aktiviteter och studentarbetsmiljö. Studentgrupperna är ett perfekt sätt för dig att komma närmare dina nya medstudenter. Vänd dig gärna till din studentgrupp med både önskemål och klagomål så hjälper de dig. Om en studentgrupp saknas för ditt program/institution så går det utmärkt att höra av sig till ditt sektionskontor.

Göta studentkår

Göta studentkår är Sveriges näst största studentkår. Vi samlar alla studenter och doktorander inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, utbildningsvetenskap, humaniora och IT vid Göteborgs universitet. Göta studentkår företräder dina intressen gentemot universitetet och driver frågor som har med din utbildning och sociala situation att göra!